Σάββατο 6 Απριλίου 2024

Μία εβδομάδα για το Amicamp!

Να λοιπόν που φτάσαμε μία εβδομάδα μόλις πριν ανοίξει τις πόρτες του το Amicamp, η (συνήθως) ετήσια - και πάντως η μοναδική εν Ελλάδι - μάζωξη των Αμιγκάδων της χώρας. Για πρώτη φορά στα χρονικά ο τόπος της διοργάνωσης δεν θα είναι το γνώριμο και αγαπημένο Found.ation, αλλά το ξενοδοχείο Golden Age Hotel of Athens (Μιχαλακοπούλου 57) σε μία εμφανή διάθεση και προσπάθεια εκ μέρους των διοργανωτών για μεγαλύτερο χώρο και ακόμη ευκολότερη πρόσβαση. Θα αποτελέσει αυτή η αλλαγή όντως βελτίωση; Το ελπίζουμε και σίγουρα θα είμαστε εκεί για να το δούμε.

Ένα θετικότατο στοιχείο της φετινής διοργάνωσης είναι ότι επέστρεψαν οι προγραμματισμένες παρουσιάσεις για διάφορα θέματα, οι οποίες είναι αλήθεια ότι μας είχαν λείψει. Μπορείτε να τσεκάρετε το πρόγραμμα και των δύο ημερών στο επίσημο website του Amicamp.

Φυσικά, ενώ κάποιοι θα ήθελαν να πληροφορηθούν για τα τεκταινόμενα στη διεθνή σκηνή αναφορικά με την Amiga και το μέλλον της (το ποιο;), κάποιοι άλλοι να παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις, κάποιοι απλά να "παίξουν" με τα μηχανήματα, αλλά υπάρχουν και αυτοί που έχουν σημαδέψει την 12η μεσημβρινή της Κυριακής 14/4, ως την ώρα έναρξης του Sensible Days, του 6ου επίσημου πανελλήνιου τουρνουά SWOS. Πράγματι, αν κάποιος επιθυμεί να ξαναζήσει μέρες early 90s, το Sensible Days είναι ο απόλυτος προορισμός με πωρωμένους σαραντάρηδες (αλλά και ίσως και πενηντάρηδες) να στριμώχνονται μπροστά στις Amigas και να κάνουν σα μικρά παιδιά στην προσπάθειά τους να κερδίσουν τη δόξα και τη φήμη που στερήθηκαν 3 δεκαετίες πριν. Και, φυσικά, είναι και το κύπελο: ποιος θα σηκώσει περήφανα το έπαθλο του νικητή (there can be only one) στον Αθηναϊκό ουρανό;

Πριν σας αφήσω και ανανεώσω το ραντεβού μας - από κοντά, αυτή τη φορά - για το επόμενο Σαββατοκύριακο 13 & 14 Απριλίου στον χώρο του Amicamp, να σας θυμίσω κάτι που κανονικά θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, αλλά δυστυχώς δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο: συλλογικές προσπάθειες όπως το Amicamp ή το περιοδικό Retro Planet υπάρχουν επειδή κάποιοι αποφάσισαν να επενδύσουν αφιλοκερδώς χρόνο και χρήμα για το καλό της ευρύτερης retro κοινότητας. Δεν βρίσκονται εταιρίες-κολοσσοί πίσω από αυτά, παρά μόνο μία χούφτα άνθρωποι που θέλησαν και έκαναν πράξη εδώ, στην Ψωροκώσταινα, πράγματα που γίνονται στις προηγμένες (και σίγουρα πλουσιότερες) χώρες του εξωτερικού. Το μόνο που απαιτείται από εσάς, τους ανθρώπους που έχετε αυτό το κοινό hobby και γουστάρετε Amiga, retro υπολογιστές και retro games, είναι η συμμετοχή και η στήριξή σας. Τίποτα δεν θα υπάρχει για πάντα αν δεν στηριχτεί από την κοινότητα. Μην κάνετε λοιπόν αναβλητικές σκέψεις του τύπου "έλα μωρέ, δεν ψήνομαι αυτό το Σ/Κ, θα πάω του χρόνου" διότι, πολύ απλά, αυτό το "του χρόνου" μπορεί να μην υπάρξει. Κάποιοι θα κουβαλήσουν και θα στήσουν εξοπλισμό για να περάσετε εσείς, να παίξετε και να τον χαρείτε. Η δική σας αποστολή δεν είναι και βουνό, δε νομίζετε;

Εκτός φυσικά εάν όλα αυτά δεν σας ενδιαφέρουν πραγματικά και είστε ευτυχείς απλά με την ύπαρξη κάποιων ομάδων σχετικής θεματολογίας στο Facebook ή προτιμάτε να χωθείτε ως παράταιροι (θλιβεροί;) γραφικοί μεσήλικες σε κάποιο gaming event που απευθύνεται σε άτομα με τα οποία δεν έχετε κανένα κοινό ή σημείο επαφής, ανάμεσα σε παιδιά γυμνασίου που θα παίζουν Fortnight, YouTubers της κακιάς ώρας, και cosplayers. Αν ισχύει αυτό, εγώ προσωπικά πάω πάσο και σας εύχομαι καλό κατευόδιο. Οι δρόμοι μας είναι απίθανο να συναντηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου