Η Revision Online 2021 ολοκληρώθηκε, με την ελπίδα όλων των (διαδικτυακά) παρευρισκομένων να είναι και η τελευταία με το δεύτερο συνθετικό στον τίτλο της. Κι εμείς μαζί τους, fingers crossed που θα 'λεγε κι ο μακαρίτης ο προπάππους μου.
Στο διαγωνιστικό τμήμα της Revision Online για τα Amiga demos πρώτευσε μία παραγωγή με έναν τίτλο που παραπέμπει μάλλον κάπου αλλού, παρά στη θεματολογία της αυτής καθαυτή (εκτός φυσικά αν κάτι μου διέφυγε). Το περί ου ο λόγος The Martini Effect του group Flex δεν έχει να κάνει με Martini, Campari ή οτιδήποτε σχετικό (shaken, not stirred παρακαλώ), αλλά αποτελεί ένα υπέροχο δώρο για τους κατόχους 1200άρας με επιταχυντή με 68060 (ή και τετραχίλιαρης με μία ανάλογη επέκταση). Βλέπετε, το νέο demo των Flex απαιτεί AGA chipset και, δικαιολογημένα, ζητάει και την επεξεργαστική ισχύ του δυνατότερου και τελευταίου χρονικά μέλους της οικογένειας 680x0 της Motorola. Και, όσοι με γνωρίζουν και γνωρίζουν και την κομπιουτερική κοσμοθεωρία μου, αυτό το "δικαιολογημένα" της προηγούμενης πρότασης ξέρουν ότι πολύ σπάνια θα το κοτσάριζα δίπλα σε κάποιο demo ή παιχνίδι, εάν αυτό δεν με έπειθε στο έπακρο για την αναγκαιότητα ενός πανάκριβου επιταχυντή προκειμένου να επιδείξει τα λούσα του. Ε, το The Martini Effect πείθει. Και με το παραπάνω.
Από την συμπλήρωση του πρώτου λεπτού του demo, όταν και ουσιαστικά μπαίνουμε πραγματικά στον σκοτεινό τρισδιάστατο κόσμο του, ξεκινά να γίνεται εμφανής η δουλειά των Flex: "antialiasing, glow, normalmaps, compiled particles being some of the interesting features" λένε ταπεινά οι ίδιοι οι δημιουργοί για την 3D engine τους, που είναι υπεύθυνη για την μεθυστική, realtime μυσταγωγία του The Martini Effect. Στην μέχρι σήμερα ιστορία της demoscene στην Amiga πολλές παραγωγές που απαιτούσαν 68060 ήταν ουσιαστικά 3D δημιουργίες που προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν μέχρι και τον τελευταίο κύκλο του 68060 σε μία προσπάθεια για το κορυφαίο software rendering αποτέλεσμα, αλλά ελάχιστες εξ' αυτών μπορούν να υποστηρίξουν ότι το κατάφεραν. Το The Martini Effect είναι, με απλά λόγια, ένα από τα πλέον έξοχα δείγματα της προσπάθειας αυτής, του κυνηγητού του απόλυτου realtime 3D αποτελέσματος. Αν δεν με πιστεύετε (κακώς!) δείτε απλά το video που ακολουθεί. "Δείτε" έγραψα; Λάθος, "απολαύστε" εννοούσα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου