Κυριακή 8 Μαΐου 2022

OS 3.9 (και όχι μόνο) στην TheA500 mini

Θεωρώ ότι πλέον η πλειονότητα όσων ενδιαφέρονταν να αποκτήσουν το νέο θαυματουργό μηχανηματάκι της Retro Games Ltd. την TheA500 mini, θα το έχουν κάνει. Κι ας έλεγαν μέχρι μερικούς μήνες πριν "αποκλείεται να το πάρω", "τι να το κάνω αυτό το πράγμα;", "δεν είναι Amiga" και άλλα τέτοια ωραία. Κανείς δεν γουστάρει emulation - έτσι λέμε, τουλάχιστον - αλλά με το που έσκασε το μικρό Αμιγκάκι όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε!

Εγώ φυσικά δεν είμαι εδώ για να σχολιάσω συμπεριφορές - υπάρχουν άπειροι "φίλοι" στο Facebook που ασχολούνται αποκλειστικά με αυτό -, αλλά για να γράψω για κάτι που εντόπισα και μου φάνηκε ιδιαίτερα χρήσιμο. Ήτοι, μια πλήρη εγκατάσταση του AmigaOS 3.9 για την TheA500 mini με ένα σκασμό software και παιχνίδια, που απογειώνει την εμπειρία του λιλιπούτειου υπολογιστή σε άλλα επίπεδα.

Υπάρχουν ήδη εκατοντάδες guides για να "χακάρει" κάποιος την TheA500 mini, αλλά εδώ μιλάμε για ένα πλήρες πακέτο που απλά το κατεβάζεις, το αποσυμπιέζεις σε ένα USB stick και το τρέχεις. Τίποτα περισσότερο, τίποτα απλούστερο. Εδώ η χαρά δεν βρίσκεται στο ταξίδι, αλλά στον προορισμό!

Το πακέτο στο οποίο αναφέρομαι ονομάζεται AMiNiMiga και αποτελεί το αποτέλεσμα της δουλειάς του κυρίου Jimmy Johansson, ο οποίος, όχι μόνο το δημιούργησε αλλά έφτιαξε και ολόκληρο website για αυτό (και μερικά videos) προκειμένου να κάνει την όλη ιστορία πανεύκολη ακόμα και για τους πλέον αδαείς. Τον ευχαριστούμε θερμά λοιπόν γι' αυτό διότι, καλοί οι πειραματισμοί, αλλά ακόμα καλύτερη η μετατροπή της TheA500 mini στην απόλυτη expanded Amiga. Γιατί στην ουσία αυτό προσφέρει το πακέτο AMiNiMiga.

Για να μη σας κουράζω με την πολυλογία μου όμως, πάμε κατευθείαν στο ψητό, shall we? Ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο για να βρεθείτε στο website που έφτιαξε ο κύριος Johansson. Πηγαίνετε στα downloads και κατεβάστε το πακέτο. Αποσυμπιέστε το στο root ενός κενού USB stick (κατά προτίμηση USB 3.0), τοποθετήστε το stickάκι στην TheA500 mini, επιλέξτε και εκτελέστε το Aminimiga και απολαύστε! Ε, όχι, δεν γίνεται πιο εύκολο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου