Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

604 για την Amiga 500

Πριν από ένα μήνα περίπου είχα γράψει σε αυτό εδώ το blog για το Zener Drive, ένα demo του group Altair για την Amiga 500 που με είχε εκπλήξει θετικά. Το Zener Drive χαρακτηριζόταν από ένα πλήθος διανυσματικών γραφικών που παρέλαυναν στην οθόνη υπό το εξαίσιο techno soundtrack που είχαν επιμεληθεί τα μέλη του group.

Περίπου ένα χρόνο αργότερα, τον Ιούλιο του 2018 και στα πλαίσια του demoparty Decrunch, οι Altair επέστρεψαν με την ολόφρεσκη (τότε) δημιουργία τους, ένα νέο demo που ονομαζόταν 604. Και τι demo...


Πέρα του ευχάριστου γεγονότος ότι το 604 είναι και αυτό επενδεδυμένο με ένα υπέροχο techo track που σε κάνει να θες να σηκωθείς από την καρέκλα σου και να χορέψεις (αχ, Paula!), αυτά που βλέπουμε να εκτυλίσσονται στην οθόνη της 500άρας (ναι, OCS θέλει κι αυτό το έρμο, τίποτα παραπάνω) με τα 3D objects και το raytracing, συνήθως τα συναντάμε - έστω και με υψηλότερη λεπτομέρεια - σε παραγωγές που "απαιτούν" AGΑ chipset και 68060. Μόνο και μόνο γι' αυτό λοιπόν, μόνο και μόνο που συμπεραίνουμε ότι οι coders του group Altair σεβάστηκαν το γεγονός ότι η πλειοψηφία των Amiga users εκεί έξω προτιμά αν έχει 1000€ στην άκρη να τα επενδύσει σε κάτι άλλο και όχι σε έναν accelerator, αξίζει να τους βγάλουμε το καπέλο. Φυσικά, το οπτικοακουστικό αποτέλεσμα που παρέχει το 604 είναι ένας ακόμη λόγος, ο κυριότερος προφανώς, για να υποκλιθούμε στην (σχετικά) νέα παραγωγή των Altair, αφού στα λίγο περισσότερα από 2μιση λεπτά που διαρκεί καταφέρνει να εντυπωσιάσει και με το παραπάνω.

Τι σας γράφω όμως, αφού μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ και να το απολαύσετε ιδίοις όμμασι ή απλά να το παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου